pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

C’s i Compromís li demanen a l’alcaldesa una solució per Giraboix Batukada

Javier Gutiérrez creu que “iniciatives culturals com aquestes deuen rebre el recolzament de l’Ajuntament”  i Joan Arques diu que “no és un tema fàcil, però tampoc complicat” de resoldre

L’alcaldesa Isabel López Galera en l’ermita de Sant Sebastià recentment restaurada per l’Ajuntament./FOTO BERNAT SIRVENT

Ciudadanos i Compromís per Xixona ja han pres partit en l’assumpte de la falta de recolzament per part de l’Ajuntament que va denunciar diumenge passat el grup Giraboix  Batukada i li demanen al equip de govern municipal, encapçalat per l’alcaldesa del PSOE, Isabel López Galera, que resolga aviat el problema de la falta de local per el grup de més de vint joves percussionistes.

Javier Gutiérrez diu que la postura de Ciudadanos al respecte “no té dubtes, doncs ens solidaritzem amb Giraboix Batukada com associació nova que hi són ells i elles i que estan fent, potser, la tasca més important, com és la de posar en marxa un projecte d’estes característiques amb molt d’esforç i dedicació, a més de la il.lusió que demostren a borbollons en cada una de les seves actuacions, demostrant la gran quantitat de feina que hi tenen al darrere”.

Gutiérrez explica que, des de la Corporació municipal, el grup de Ciudadanos “no pot altra cosa que sol.licitar a l’actual equip de govern del PSPV i Més Xixona que atenga el més prompte possible la petició del grup Giraboix Batukada en alguna de les possibles solucions, com ara la cesió d’un local o l’ajut per llogar-ne d’un”. “Nosaltre entenem que moviments culturals d’estes característiques deuen rebre el recolzament de les institucions municipals en la mesura que siga raonablement possible i que faciliten els nostres ciutadans els seus primers passos amb iniciatives d’aquest tipus, que necessiten l’empenta perquè floreisquen”.

Gutiérrez afegeix que “des de Ciudadanos Xixona volem fer una crida a este tipus de moviments culturals, existents o futurs, que dinamitzen l’activitat dels xixonencs i xixonenques i donen vida al nostre poble; per això, deu ser l’Ajuntament el primer en donar eixe recolzament inicial a tothom que ho demane”. “Una cosa està clara i es que qualsevol moviment rebrà el recolzament de Ciudadanos Xixona”, apunta Javier Gutiérrez.

Actuació de Giraboix Batukada en el barri del Través en les passades festes del Carnestoltes./FOTO BTKD

Locals insonoritzats i banda de Xixona

Per la seva part, el regidor de Compromís per Xixona, Joan Arques, “no és un tema fàcil, però tampoc complicat. És cert que les associacions reben diners de l’Ajuntament tant en format subvenció o en altre format. També algunes tenen/utilitzen locals de titularitat pública o cedits (Banda de Xixona), per contra cap d’ells estan correctament insonoritzats”.

Segons el regidor de Compromís, “sí que es podria trobar una solució des de la Regidoria de Cultura per compartir locals, en qualsevol format d’ús, però clar han d’estar correctament insonoritzats per no ocasionar molèsties”.

Ni l’alcaldesa Isabel López, ni l’Ajuntament de Xixona s’han pronunciat encara en cap sentit sobre la denuncia que va fer diumenge el ja popular grup xixonenc Giraboix Batukada. Han optat pel silenci total.

“L’Ajuntament sí dona subvencions i cedeix locals a altres associacions”

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.