pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

Posem els peus a terra

(Article enviat a Made in Jijona el 27 de febrer de 2018 i signat per Joan Arques Galiana, regidor de Compromís per Xixona)

Resulta curiós com l’equip de govern, PSOE-Més Xixona, no vol consensuar cap projecte per al poble de Xixona. No compten amb els partits de l’oposició ni amb les opinions dels veïns i les veïnes.

Podríem parlar, per exemple, de la nova ubicació de la biblioteca, que l’equip de govern pretén instal·lar a la Casa Rovira. Uns plànols que ja estan fets, pagats i sense consensuar. Per què no deixem la biblioteca on està actualment, que és la millor ubicació que pot tindre al costat d’un parc verd? Ah!, per cert: també caldria millorar els parcs infantil i caní del Cuarnero, que ja són molts els veïns i les veïnes que es queixen de l’estat en què es troben. El cost de la nova biblioteca s’estima en 1.000.000 €.

Per altre costat, un museu a Xixona que mostre tota la nostra història és una excel·lent idea. Però per 600.000 €? No és excessiu? Caldria que ens assentàrem amb calma per a estudiar esta prioritat.

Què hem de dir de les famoses pistes de pàdel i de l’enderrocament de la Casa Geralda? Doncs que s’hagueren pogut instal·lar, des de fa molt de temps, en la pista 3 del poliesportiu per menys de 100.000 €. I a què podríem destinar la casa Gerada? Podríem renovar-la amb les ajudes de la Conselleria de Cultura i del Ministeri de Foment per a instal·lar el futur centre de dia reclamat pels usuaris de l’AFA. Les pistes de pàdel ens costaran 300.000 € i, a més a més, perdrem un casa patrimonial perquè l’Ajuntament no ha fet els deures des de fa més de 20 anys i no ha actualitzat el catàleg de béns i espais protegits.

I finalment, què podem dir del famós pavelló esportiu? Un projecte començat en l’altra legislatura, allà pel 2013, per molt que vulguen dir-nos una altra cosa. Un memòria tècnica que ja ha costat 132.000 € i que l’equip de govern no vol deixar perdre. Però, clar: què és millor? Rectificar o gastar-nos 4.000.000 € en un pavelló? Per què no ens assentem i consensuem un pavelló que reunisca les necessitats reals del poble de Xixona i que tinga un cost raonable que no ens hipoteque per a sempre?

La nostra principal conclusió és que hem de posar els peus a terra amb tant de projecte començat i no acabat, perquè pensem que el futur de Xixona passa per evitar projectes tan costosos i, en canvi, invertir en un poble pròsper, verd, habitable, obert i emprenedor.

La prioridad de la alcaldesa: invertir 4 millones en un pabellón cubierto

 

4 comentarios

 • Todo lo que quereis hacer para el pueblo de xixona esta muy bien ,pero hay cosas que por lo visto el Ayuntamiento no ve sobre todo la parte antigua que esta descuidada sucia ,yo que soy de xixona y vivo fuera, cada vez que tengo que ir a la iglesia (por ejemplo)se me cae el alma a los pies,que no veis la desidia que hay ,no he visto en ningun pueblo los accesos a la iglesia en tan mal estado,y por donde puede acceder una persona invalida a la iglesia?
  Muy bonito el cuadro antiguo que se pinto en la pared del parque,pero si subes por las escaleras los olores te echan para atrás.
  Si el Ayuntamiento tiene tanto dinero,porqué no empiezan por ahi,ahora se han derruido algunas casas,adecenten esa zona,hagan un jardin junto a la iglesia,ya que tenemos un mamotreto de edificio que nos tapa la iglesia,intenten adecentarlo.
  Hablo de la iglesia porque hace poco estuve alli,hay muchas cosas por arreglar.
  No se si es el sitio indicado para dar mi opinion,espero que la alcaldesa lo lea.
  Un saludo
  Antonia…

  • Buenas tardes, Antonia. Por supuesto que es el sitio adecuado para opinar sobre Jijona-Xixona, siempre que se mantengan los estándares mínimos de moderación y respeto hacia todos. No le quepa la menor duda de que si no la alcaldesa Isabel directamente algunos de sus ediles del equipo de gobierno, así como los de la oposición, tomarán buena nota de sus palabras por tal de mejorar la calidad de vida de los ciudadanos y que el pueblo del turrón y el helado sea un poquito mejor cada día. Por cierto, no es el primer lector/a de Made in Jijona, en sus apenas tres semanas de vida digital, que habla del jardín frente a la puerta principal de la iglesia. Me parece una buena idea. Gracias por seguirnos y opinar. Siempre es saludable y democrático.
   Bernat Sirvent Coloma.

  • No. Compromís és Compromís.
   Més Xixona cohabita al govern amb el PSPV i és la marca blanca d’Esquerra Republicana de Catalunya

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.