pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

‘Els Dolços de Xixona’ estrenarà altra obra en juny

Els membres del grup de teatre ‘Els Dolços de Xixona’ en acabar l’actuació del diumenge 25 de febrer.

El grup local, naixcut al si del taller municipal de teatre, fa la reestrena amb èxit en el Cine de Dalt de ‘Hamlet, sin permiso de Shakespeare’,  a benefici de l’associació xixonenca de lluita contra la malaltia i ja prepara una altra obra per representar-la en juny

Darrere l’ajornament el passat 3 de febrer de l’obra, el grup local de teatre ‘Els Dolços de Xixona’ va fer la reestrena de ‘Hamlet, sin permiso de Shakespeare’, en el Cine de Dalt,  diumenge 25 a las 7 de la vesprada. La recaudació en taquilla (el preu es de 5 euros per persona) anirà destinat íntegrament a lAssociació Espanyola de lluita Contra el Càncer, segons explica a Made in Jijona Jesús Marzal. El grup va agradar molt en la seva reestrena i ja en prepara una altra, de obra, per representar-la el proper mes de juny. «Reialment, en un públic amic i tolerant amb els errors, és molt fácil actuar i lleva pressió», explica un portaveu del grup, Jesús Marzal. Avui, el grup repren els assajos amb el seu director, Pasqual Carbonell.

El grup va nàixer fa un sis anys mes o menys. L’orige de ‘Els Dolços de Xixona’ està relacionat amb la creació d’un taller de teatre per part de l’Ajuntament de Xixona, on  van donar als membres del grup els principis basics sobre interpretació. Jesús Marzal explica que, en preguntar-nos el director què voliem fer realmente amb l’aprés, la contestació va ésser unànim: representar una obra de teatre al poble».

El grupo de teatre ‘Els Dolços de Xixona, durant la representació de Hamlet del passat mes de juny.

El nom del grup, gens artificiós i molt lògic en un dels pobles més dolços del món, «va ser pensat i fet», raona Marzal. «En realitat ‘Els Dolços’ és el nom que utilitzem els membres del taller de teatre quan anem a representar allò que hem estudiat al llarg de l’any, és a dir, el grup és l’expressió davant la gent del què hem aprés en el taller de teatre que s’impartix al poble; és com una fi de curs, per dir-ho d’alguna manera».

Marzal afegix que «necesitàvem un nom per entrar en escena i a algú se li va ocórrer el de «Els Dolços»; no li va paréixer mal a ningú i vam tirar endavant amb eixe mateix, que, a més a més, és prou representatiu d’un poble tant dolç com Xixona».

Les actrius i els actors del grup resiseixen tots a Xixona, encara que el director, Pasqual Carbonell, viu a Alacant. Les classes s’imparteixen un día a la setmana, per la vesprada a les instalacions d’El Trabajo o en el propi Cine de Dalt, dependent de la disponibilidad d’un o altre lloc. Pasqual Carbonell és el mestre del taller i director del grup, a més d’ésser mestre d’Interpretacio en la Universitat d’Alacant, actor, director i dramaturg.

Entre els actors i les actrius que formen el grup hi ha gent d’alló més diversa. Des d’ una xiqueta d’onze anys fins jubilats i jubilades que en tenen més de setanta. Els actors xixonencs, doncs, es dediquen professionalment a qualsevol ofici comú, com ara estudiants, jubilats, ajudant de cuina, empleat de banca, per suposat operaris de fàbriques de torró, gelats, xocolata o productes d’higiene infantl. Fins i tot, hi ha al grup una procuradora dels tribunals, destaca Jesús Marzal.

Crida per augmentar el nombre d’actors

Actualment, incloses les tres últimes incorporacions d’este mateix any, el grup el formen catorze persones. Marzal destaca que, per sexes, «está mal repartit, ja que som onze dones i només tres homes, per la qual cosa ens vindria bé un parell d’homes més per a compensar papers a l’hora del repartiment dels papers».

La Junta Local de l’AECC va contactar amb el grup fa uns mesos per tal de representar la mateixa obra que es va estrenar al mes de juny amb l’objectiu de fer recaudació a llur benefici. «I, és clar, nosaltres encantats de contribuir-ne», explica Jesús Marzal, el qual no desaprofita l’ocasió per resaltar als degans del grup, Luis Rico, molt conegut al poble com ‘Lluís el cantaor’, i la seva dòna Alícia Verdú.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.