pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

Actes conmemoratius del 9 d’Octubre a l’Alacantí

Un any més, la comarca de l’Alacantí celebra gran varietat d’actes per a commemorar el 9 d’Octubre amb activitats per a tots els públics

Alacant repetix el cercavila de cultura popular

A Alacant, els actes per a conmemorar el 9 d’Octubre van començar fa uns dies i continuen el divendres 6 amb un concert de Dani Miquel al Teatre Arniches d’Alacant a les 18 hores. El diumenge 8 a les 22.30 hores hi ha un concert commemoratiu a càrrec de la Banda Simfònica Municipal d’Alacant a la plaça de l’Ajuntament i a les 00.00 hores un castell de focs artificials des del Moll 14.

El dilluns día 9 d’11.30 a 13.30 hores es celebra un cercavila de cultura popular des de la plaça de l’Ajuntament a la Petxina de l’Esplanada amb colles de nanos i gegants, grups de danses, colles de dolçaina i tabal i muixerangues.

Mutxamel omple l’entorn de l’església de música i cultura tradicional

Aquesta vesprada, dijous 5 d’octubre, es presenta a les 20 hores en el Centre Social José Bernabéu Bressolant, el llibre de les cançons de bressol amb l´actuació de Cristina Blasco, veu, i Josep Maravilla, guitarra. I el dissabte 7 el  Cor de Cambra “Óscar Esplá” i la Cantoria Pablo Torregrosa oferixen un concert a les 20.30 hores a la Casa de Cultura.

La torre campanar es podrà visitar el día 9 d’11 a 13 | FOTO: ZOWY VOETEN

El dilluns 9 d’Octubre l’entorn de l´església El Salvador acullirà a partir de les 10 hores un cercavila amb la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Nuvolet, a les 11 hores es jugarà pilota (modalitat de Perxa per CPV) al c/ el Fossar i a les 11.30 hores el grup de teatre infantil RYD representarà ‘Les 6 proves de Jaume I’. El matí conclourà a les 12.30 hores amb una dansà popular amb la participació de els nanos, grups de dansa, colla El Nuvolet, Els Cavallets dels templaris amb L´Aliança i Ambaixada del 9 d’Octubre pel grup de teatre Cinétika kids pel Passeig de la Constitució i els carrers Manuel Antón, cura Fenoll i mestre Sala Marco. A més, la torre campanar es podrà visitar d´11 a 13 hores.

Sant Joan torna a editar un llibre sobre el municipi

Demà, divendres 6 d¡octubre, el festival de teatre per a la infància ‘Petit Teatre’ estrena la seua segona edició amb l’obra ‘Superheroi’, de la companyia El Perro Azul. A les 18 hores a l’Auditori Antonio Gil de la Casa de Cultura. Donatiu: 3€.

Correfoc a Benimagrell dels dimonis abraxits de la colla Amuntegats | FOTO: TONY GARCÍA

A més, la sala d’exposicions Roberto Mira de la Biblioteca Municipal acull l’exposició ‘Ovidi Montllor i la cançó compromesa‘, de l’APIV (Associació Professional d’Il·lustradors de València) que l’ha cedit permanentment al municipi.

El llibre del 9 d’octubre de 2017 és de Isidro Buades Ripoll | FOTO: TONY GARCÍA

El dissabte día 7 hi ha una concentració institucional amb lectura de l’estatut, cercavila amb dansà i nanos i gegants a la plaça de l’Ajuntamenta les 12 hores. Per la vesprada, a les 20 hores, un aplec de sonadors de l’Espardenya i el Canteret també a la plaça de l’Ajuntament.

El diumenge 8 a les 20 hores a l’Auditori Antonio Gil de la Casa de Cultura la companyia Esclafit Teatre representa ‘Joanot’ i a les 00:00 hores els Dimonis Abraixits, de la colla Amuntegats, ixen de correfocs des del carrer Major fina a la plaça Maisonnave.

Finalment, el dilluns día 9 es presenta a les 12 hores a l’Auditori Antonio Gil de la Casa de Cultura el llibre del 9 d’ocubre, que este any Sant Joan torna a editar després d’una aturada en 2016 pels dubtes de l’interventor sobre la potestat del municipi per a editar publicacions, que ara estan resoltes. A les 17 hores es jugarà el XIV Memorial Jaime Olcina a Benimagrell amb una partida a llargues i a les 19 hores la colla de dolçainers ‘La Sargantana’ de la SM La Paz farà un concert al Parc Municipal.

Xixona proposa el matí més complet

Divendres 6 d’octubre a les 20.30 hores al  Cine de Dalt es podrà vore ‘Apadrina un valencià’, amb Ferran Gadea, un espectacle d’humor àcid sobre nosaltres, sobre la nostra manera de ser, d’expressar-nos, de divertir-nos… I també les nostres contradiccions i debilitats, que no són poques. “Apadrina un valencià” és una ONG fictícia, que sols existeix durant els 70 minuts que necessita Ferran Gadea per presentar-la en societat.

El dilluns día 9 els actes comencen a les 8 hores amb el VI Trofeu de petanca Nou d’Octubre a Sant Antoni. A les 09.30 hores hi ha un cercavila a càrrec de l’Agrupació Artisticomusical El Trabajo de Xixona. A les 10 hores, un homenatge a Jaume I a la porta de l’Ajuntament i una processó cívica fins a l’Església Vella, seguida del discurs institucional i el reconeixement de persones il·lustres de Xixona a l’Ajuntament. A les 11.30 hores arranca l’animació infantil amb el taller de lutieria urbana amb Resonante, on els més menuts podràn fabricar-se el seu propi instrument a partir de deixalles. A les 13 hores hi ha concert de Resonante Basuband, interpretat exclusivament amb instruments construïts a partir de deixalles i objectes quotidians, i a les 14.30 hores paella.

Finalment, el dissabte 14 d’octubre El Diluvi presenta el disc Ánima a les 20 hores al Barranc de la Font. El Diluvi és en grup de música de mestissatge mediterrani caracteritzat per la fusió de diversos estils musicals cúmbia, reggae, rumba, folk i música tradicional.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.