pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

La superfície d’agricultura ecològica de la Comunitat Valenciana augmenta un 20% en els dos últims anys

La vinya, amb 10.356 hectàrees és el cultiu que més superfície dedica a l’agricultura ecològica en el territori valencià, seguit pels fruits secs amb 7.323 hectàrees | Alacant concentra més de la meitat

Un cultiu de vinya ecològica en la comarca de l’Alt Vinalopó.

REDACCIÓN|COMUNIDAD.- La superfície dedicada a cultius ecològics a la Comunitat Valenciana ha augmentat un 20% entre 2014 i 2016, segons un informe de Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

En 2016, la terra dedicada a este tipus de cultius va augmentar un 9,5% sobre l’any 2015 i va aconseguir les 61.016 hectàrees, la qual cosa suposa un fita a la Comunitat Valenciana (sense considerar la superfície de terreny forestal i plantes silvestres, per a homologar les dades amb els d’Eurostat) i situa en el 9,3% la proporció de superfície agrària ecològica en el conjunt del nostre territori.

Estes dades “formen part d’una tendència en la producció i en el consum a què este Consell està responent”, assegura la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián. El Pla Valencià de Producció Ecològica, d’una banda, i l’increment de les ajudes per a productors, d’una altra, són bona prova d’això. “L’esforç que estem realitzant”, afig, “respon a eixa realitat i el nostre objectiu és aconseguir en l’any 2020 el 20% de la superfície destinada a producció ecològica”.

Per províncies, la d’Alacant és la que major superfície dedica a este tipus de cultius, amb 35.769 hectàrees i un 58,6% sobre el total, seguint-li la de València amb 17.125 hectàrees i un 28,1% i Castelló amb 8.122 hectàrees i un 13,3% .

La vinya, amb 10.356 hectàrees és el cultiu que més superfície dedica a l’agricultura ecològica en el territori valencià, seguit pels fruits secs amb 7.323 hectàrees i pel grup de cereals, lleguminoses i altres, que aconseguix en 2016 les 5.183 hectàrees en la Comunitat. L’oliverar compta amb 3.928 hectàrees dedicades a esta agricultura. Els cítrics, per la seua banda, sumen ja 1.740 hectàrees de cultiu ecològic.

Pel que es referix a les activitats industrials derivades de l’agricultura ecològica, en 2016 el nombre d’elaboradors va aconseguir ja els 1.600 en la Comunitat, amb un increment del 18,4% sobre l’any anterior, destacant en valors absoluts el nombre d’activitats industrials de preparats alimentaris (205), el de productes hortofructícoles (135), les 106 cellers ecològiques i les 70 almàsseres.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.