pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

Compromís per Xixona demana 5 milions d’inversions en les esmenes als Pressupostos de l’Estat

El secretari local Joan Arques exigeix al Govern que millore la CV800  “perquè és bàsic per a la indústria del poble i necessita una obra d’envergadura, no pedaços com els fets fins ara”

Panoràmica general de Xixona, amb el seu castell al fons.
REDACCION|XIXONA- Compromís per Xixona ha presentat, a través del diputat Joan Baldoví, cinc esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat per un valor conjunt de cinc milions tres-cent mil euros. En concret, els valencianistes demanen inversions a l’estat per a desdoblar la CV800, activar la reutilització de l’aigua depurada, rehabilitar el nucli antic, consolidar les restes del Castell de Xixona i construir un pavelló esportiu.

Segons el regidor i secretari local, Joan Arques, “amb estes esmenes intentem pal·liar l’oblit sistemàtic que té l’estat cap als xixonencs i cap als valencians, que patim tant en la falta d’inversions com en un finançament profundament injust”. Arques ha sigut l’encarregat d’explicar l’esmena principal que ha plantejat el seu partit: “El desdoblament de la CV800 és bàsic per a la indústria de Xixona. Necessitem una obra d’envergadura, no pedaços ni nyaps com els que va propiciar el PP fa pocs mesos. Per això demanem que invertisquen dos milions d’euros en una primera fase”.
D’altra banda, el portaveu local, Juli Martínez, ha exposat que un dels cavalls de batalla de la coalició valencianista és el medi ambient i per això indiquen la importància d’impulsar la reutilització de l’aigua depurada: “El nostre poble necessita disposar d’aigua per a reg, perquè l’agricultura pot i deu ser una solució per a moltes persones en esta època tan llarga de crisi econòmica. Demanem una inversió d’un milió d’euros, perquè els beneficis que obtindrien els xixonencs si es reactivara la producció agrícola serien molt grans, i actualment ja disposem de les infraestructures acabades l’any 2006″.
Per altre costat, el secretari d’Economia de l’Executiva Local de Compromís, Ángel Caballero, ha explicat la inversió de 100.000 euros que demanen per a recuperar el nucli antic i 300.000 euros per a la consolidació de les restes del Castell de Xixona: “Esta inversió és necessària per a començar a revitalitzar el nucli antic, amb obres encaminades a millorar els albellons, incidir en la neteja i embellir i reverdir el barri. L’objectiu de Compromís és convertir-lo en un motor econòmic per a Xixona, perquè creem en el valor històric, cultural i turístic d’esta zona tan emblemàtica.”
Per a acabar, la construcció d’un pavelló esportiu, com indica la secretària de comunicació Alicia Climent, és una demanda històrica del nostre poble, que s’ha de fer de la manera més idònia i adequada a les necessitats reals del poble”.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.