pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

Violència de gènere en adolescents, assetjament escolar i agressions filioparentals a la UA

Les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència tindran la presència del prestigiós investigador Laurent Mucchielli, director de l’Observatori Regional de la Delinqüència i dels Contextos Socials de la Universitat d’Aix-Marsella 

Laurent Mucchielli
REDACCIÓ | SAN VICENT- Cada vegada més l’interès i la preocupació per la violència exercida per adolescents a les seues parelles, pares i companys de classe és més gran. Per a analitzar causes i conductes, el divendres 7 d’abril a les 9:30 hores a la sala de graus de la Facultat de Dret de la Universitat d’Alacant, començaran les II Jornades internacionals de Sociologia de la Violència dedicades, en aquesta ocasió, a la violència interpersonal dels joves. 
Enguany, la trobada tindrà la presència del prestigiós investigador francès Laurent Mucchielli, director de l’Observatori Regional de la Delinqüència i dels Contextos Socials de la Universitat d’Aix-Marsella, per a tractar, des d’una perspectiva sociològica, l’evolució i la realitat de la violència interpersonal dels joves en les societats europees. 
A més, tindrà lloc una taula redona en la qual es presentaran d’una forma específica diferents manifestacions de violència juvenil. En concret, participaran la doctoranda sobre violència de gènere en la Universitat de Santiago de Compostel·la, María Castro, que tractarà la ‘V Violencia en parejas adolescentes: conductas frecuentes y mecanismos de reacción’; el professor, psicòleg i membre de la Fundació Diagrama, Jorge Héliz, que aportarà Experiencias en ‘Violencia filio-parental (VFP) desde un centro de ejecución de medidas judiciales de menores’; i la sociòloga, educadora social i membre de l’Associació de Mediadors d’Alacant (AMA), Emma Sancho, que parlarà de ‘Acoso escolar: Intervención en la comunidad educativa a través de la metodología del Tercer Lado’.
La trobada, dirigida tant a estudiants com a professionals del sector i públic en general, és d’entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala de graus de la Facultat de Dret de la UA.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.