pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Mutxamel aprova una moció “per una contractació pública sostenible”

Tots els grups van votar a favor de la moció de Compromís excepte el PP, que es va abstenir

Els regidors de Compromís a Mutxamel, Conxi Martínez i Lluis Pastor | Foto: ZOWY VOETEN
L.B. | MUTXAMEL- Compromís per Mutxamel va presentar una moció per a introduir millores en els processos de contractació pública en el ple ordinari de març, que es va celebrar el dia 30. Tots els grups van votar a favor excepte el PP, que es va abstenir, encara que el PSOE per la seua banda va recordar el Reglament Organització Interna, que insta als grups polítics a cenyir-se a l’àmbit municipal en les seues mocions.
No obstant açò, encara que en la moció Compromís fa referència “al projecte de llei de contractes del sector públic que ha presentat el govern central”, que, segons valoren, “no garanteix la contractació pública responsable, eficient, íntegra, transparent i sostenible”, el portaveu del grup, Lluis Pastor, sí que va recalcar en la seua exposició que Mutxamel també pot vigilar aquests aspectes en els seus propis contractes amb empreses privades.
En resum, Compromís planteja “la necessitat d’una contractació pública que siga transparent, que es puga fiscalitzar, que es penalitzen les males pràctiques empresarials i on es contribuïsca a un marc de competència on la contractació pública es base en la qualitat, el valor social i l’eficiència i no en la precarietat laboral i les pràctiques insostenibles”.
I per tant, en la moció reclamen que la llei de contractes del sector públic incorpore un marc jurídic comú que assegure la participació de les empreses i especialment les PIMES en condicions de seguretat jurídica i igualtat de condicions, que s’atenguen consideracions singulars de qualitat, territorialitat i accessibilitat en la prestació dels servicis, que la valoració econòmica no es limite al preu, sinó que consideren també valoracions de tipus social, ètic, laboral, ambiental i d’igualtat de gènere.
A més, el text demana agilitzar els procediments, que siguen oberts i simplificats, regular íntegrament la contractació electrònica i els sistemes que poden seguir totes les administracions públiques per a la seua implantació, potenciar la participació de les xicotetes i mitjanes empreses, artesans i proveïdors locals i de proximitat, així com regular la contractació reservada de servicis a les persones a favor de les empreses socials i regular la relació entre els òrgans de l’administració local i els servicis competents en matèria d’inspecció laboral i ambiental per a un major control en cas d’incompliment per les empreses contractades i subcontractades de les seues obligacions ambientals, laborals i de Seguretat Social.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.