pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Urbà Lozano Rovira guanya el Premi Enric Valor amb l’obra ‘Vindrà la mort i tindrà els teus ulls’

El certamen literari compleix la seva XXII edició i està dotat amb 20.000 euros


FOTO: EDICIONS BROMERA
REDACCIÓ | CULTURA- Vindrà la mort i tindrà a els teus ulls, de Urbà Lozano Rovira, és el títol de l’obra guanyadora del Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià 2016, que convoca anualment la Diputació d’Alacant.
A la gala celebrada anit, Urbà Lozano ha exalçat la figura d’Enric Valor com a referent de la literatura en valencià i ha afirmat que “guanyar aquest premi és un estímul important, ja que té un consolidat prestigi i participen autors de renom. A més, poder publicar l’obra en Bromera és un altre al·licient d’aquest guardó, ja que tinc la major part de les meves obres en el seu catàleg i em sento ben tractat per aquesta editorial”. 
En aquesta edició han concorregut un total de 19 novel·les, una més que l’any anterior; 13 procedents del País Valencià -una d’Alacant, nou de València-tres de Castelló-, 3 de Barcelona, ​​una de Lleida, una de Tarragona i una de Girona. 
El jurat ha estat compost per César Augusto Asencio -diputat de Cultura-, Rafael Poveda -escriptor i etnólogo-, Rosa Llorens Llicenciada en Geografia i Història-, Maria Àngels Francès -doctora en Filologia Catalana-, Isabel Marcillas i Gonçal López-Pampló -tots dos professors de Filologia Catalana a la UA i la UV, respectivament. La secretària del jurat ha estat Mª José Argudo. 

Vindrà la mort i tindrà els teus ulls

L’obra guanyadora del Enric Valor 2016 parla, en paraules del seu autor, de la possibilitat d’unir l’arrelament a la terra i la voluntat de l’universalisme. El protagonista torna al poble després de passar mitja vida a Sicília i, encara que al principi se sent un estrany, acaba descobrint que la pàtria de cadascú té poc a veure amb himnes o banderes, sinó que més aviat està lligada a la gent que ens envolta. Compon una mena de memòries on no falten fets sorprenents que ha amagat durant tota la seva vida i que només ara, gràcies a la intimitat que li proporciona el dietari, s’atreveix a revelar.

L’autor, Urbà Lozano Rovira

Nascut a Alginet el 1967, Lozano Rovira és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i actualment treballa com a professor en un Institut d’Educació Secundària de Bunyol. En la seva trajectòria literària abunden reconeixements com el Premi Vila de Puçol, rebut en 2005 per La màquina ronca; el Premi Vila de Teulada 2006, per Femení singular; o el Premi Constantí Llombart-Ciutat de València 2007, per Plagis. A més ha escrit “Al dau i ALS bous” en Dotze bitlles i 1 bitllot, Subsòl, El pescador de Moraira, La trampa del desig -Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira 2011-, “De Verms i altes criatures erràtiques” en el catàleg de Manuel Boix La Nau, el viatge del temps, o “Podrit per l’arrel” en Escriure el país. En la faceta teatral, és autor de Urgències vitals.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.