pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

“El método Górritz. El musical” al Paranimf de la UA

L’obra és una versió de la peça d’Arniches en el 150 aniversari del seu naixement

FOTO: TONY GARCÍA

REDACCIÓN | SAN VICENT- ‘El Método Górritz. El musical’ és una producció col·laborativa conjunta de l’Ajuntament d’Alacant, el Teatre Principal i la Universitat d’Alacant per a commemorar el 150 aniversari del naixement de Carlos Arniches. Coordinada per TEADA (Titulats del Màster en Art Dramàtic de la UA), aquesta obra compta amb la participació de professionals de la ciutat i província i es representarà al Paranimf demà dimecres 22 de març a les 20 hores com a avantsala d’una pròxima gira per la província de Guadalajara. Les invitacions es poden recollir a Cultura de la Universitat d’Alacant, als baixos del Paranimf.
Juan Luis Mira ha realitzat l’adaptació dramatúrgica i musical d’aquesta obra d’Arniches, de la qual també és director, per a commemorar el 150 aniversari del naixement del dramaturg alacantí Carlos Arniches (1866-1943), efemèride que es complia el passat 2016. L’obra original, estrenada el 1909 al Teatre Apolo de Madrid, rebatejat aleshores com la catedral del género chico, estava coescrita juntament amb Enrique García Álvarez i tenia la música de Vicente Lleó, compositor de la cort del Faraó.
Aquesta adaptació compta amb un total de deu actors i actrius de la província i aposta per “convertir en musical el que era sarsuela en un acte, tractant d’acostar a la ciutadania alacantina la figura d’un dels seus dramaturgs més il·lustres”. Música en directe, ball, humor, jocs de paraules, i la lucidesa i la hilaritat que caracteritzen Arniches. La peça parteix d’una institució tan singular com és una passada de moda acadèmia de floretes per a educar en l’art de la seducció els joves tímids. No obstant això, darrere d’aquestes superficials estratègies d’una pretesa “educació sentimental”, Arniches ens segueix cucant l’ull amb la seua ganyota més burleta per a fer-nos entendre, amb música i humor, que cal “menys xerrameca i més cor”.
Text original: Carlos Arniches i Enrique García Álvarez, amb música de Vicente Lleó. Versió: Josi Alvarado, Pascual Carbonell i Juan Luis Mira. Disseny d’escenografia: Jose Antonio Pérez Fresco. Arranjaments musicals: Enrique Pedrón. Producció executiva: John Sanderson. Ajudant de direcció: Diego Juan. Música i direcció: Juan Luis Mira. Repartiment: Xavier Monzó, Raquel González, Mohamed Amine, Natalia Bravo, Carlos Navas, Inmaculada Alcalá, Ana Arrarte, María Cabrera, Fran Peris Keito i Sergio Mompeán.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.