pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Conferència per a descobrir els secrets de la gran explosió de l’Univers, el Big Bang

Demà a la Universitat d’Alacant, col·loqui a càrrec de l’astrònom i científic del CSIC Alberto Fernández Soto dirigit al públic general

REDACCIÓ | SAN VICENT- Fa 13.800 milions d’anys que l’Univers va iniciar el camí a partir d’un estat increïblement dens i calent, però, com ho sabem? Aquest és el plantejament de partida de la 8a sessió dels ‘Col·loquis de Física (Ciència d’avui)’, organitzats pel Departament de Física Aplicada de la Universitat d’Alacant, que tindrà lloc demà divendres 17 de març a les 12:00 hores a la sala de juntes de la Facultat de Ciències. 
En concret, el científic del CSIC a l’Institut de Física de Cantàbria (CSIC-UC) i coautor del lliure Orígenes: El universo, la vida, los humanos, Alberto Fernández Soto, repassarà en la conferència ‘Pruebas Observaciones del Modelo de la Gran Explosión (Big Bang)’ les quatre proves observacionals que permeten afirmar l’expansió de l’Univers, la composició química d’aquest, la seua estructura a gran escala i la temperatura del fons de microones i, a més, tractarà els problemes a què s’enfronta el model. La sessió es dirigeix al públic general i especialment als joves estudiants del grau en Física de la Universitat d’Alacant. 

Més sobre Alberto Fernández Soto

Astrònom asturià nascut l’any 1969. Llicenciat i doctor en Física i llicenciat en Matemàtiques. Científic titular del Consell Superior d’Investigcions Científiques a l’Institut de Física de Cantàbria (CSIC-Universitat de Cantàbria).Va treballar com a investigador a Itàlia, Austràlia i els Estats Units entre 1996 i 2002, i a la Universitat de València fins al 2008. El seu treball se centra en temes relacionats amb la formació i l’evolució de les galàxies i les observacions de l’univers primerenc. 
Ha publicat més de 40 articles en revistes internacionals de primer ordre, que han sigut citats més de 2.000 vegades per altres astrònoms. Ha participat en més de 30 congressos nacionals i internacionals, i ha impartit més d’una dotzena de seminaris convidat en centres d’investigació de tot el món. És membre dels equips científics de la càmera Osiris (gran telescopi de Canàries), i del telescopi REM (telescopi robòtic italià situat a Xile), a més de les col·laboracions internacionals Alhambra (cartografiat profund de galàxies), Mistici (observació d’explosions còsmiques de rajos gamma), i J-PAS (estudi de l’energia fosca a l’univers). 
Ha impartit classes en universitats d’Espanya i Austràlia i oferit conferències divulgatives en centres d’educació secundària, planetaris i centres culturals. També ha publicat articles de divulgació científica en els diaris El País i Heraldo de Aragón; en les revistes Investigación y Ciencia i Mètode; i en diferents revistes i butlletins professionals.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.