pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Conrear aliments sense residus de plaguicides o fitosanitaris químics

El Departament d’Ecologia de la UA mostrarà les tècniques bàsiques per a dissenyar horts urbans ecològics | Preinscripció oberta fins al divendres 17 de març de 2017

REDACCIÓ | SAN VICENT- Conèixer les tècniques bàsiques per a posar en funcionament amb èxit un hort urbà és l’objecte del curs sobre agricultura ecològica del Departament d’Ecologia de la Universitat d’Alacant.
Destinat a tot el públic en general, sense necessitat de tenir nocions prèvies de desenvolupament de cultius, els participants podran conrear els seus aliments propis sense residus de plaguicides o fitosanitaris químics i obtenir productes ecològics. “Per a això, amb un format purament pràctic, es faran pràctiques en els hivernacles de la UA i l’alumnat se n’anirà a casa amb el cultiu fet”, assenyala la professora del curs i tècnica responsable en la Unitat d’Experimentació Vegetal pertanyent als Serveis Tècnics d’Investigació (SSTTI) de la UA, Sara Alcañiz.
Durant les diferents sessions, previstes per al 15 al 24 de maig de 2017, els participants coneixeran les varietats d’hortalisses principals que cal utilitzar en l’hort urbà, les propietats que tenen i el calendari de sembra; preparació del recipient adequat segons l’espècie a conrear; diagnosticar malalties i plagues de l’hort ecològic urbà, com també les claus de l’adob orgànic: fer compost a casa i realització d’humus de cuc, entre molts altres aspectes.
Els interessats a participar en el curs ‘Agricultura ecològica en horts urbans’ podran formalitzar la preinscripció fins a aquest divendres 17 de març de 2017 en l’enllaç següent.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.