pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Com reconèixer als venedors de fum des de l’època de l’oest als moderns coaching

Seminari a la Universitat d’Alacant per a aprendre a distingir amb humor la ciència de les pseudociències i les teràpies sense evidència científica 

Gratuït i obert a professors d’institut o últim any de secundària que vulguen portar el seu alumnat

Daniel
Orts. Finalista en el Concurso Nacional de Monólogos Científicos, FAMELAB 2016 | Foto: FECYT

REDACCIÓ | SAN VICENT- El “Seminari sobre gurus, xerraires, ciència i pensament crític”, previst per al divendres 24 a les 11:30 hores en el sala d’actes I, reunirà un divulgador científic i un monologuista científic. D’una manera entretinguda, els ponents explicaran la facilitat amb la qual poden enganyar els xerraires que prometen solucions màgiques contra les malalties i com, utilitzant la ciència i el pensament crític, és possible defensar-se d’aquestes estafes en les quals estan en joc els diners i la salut.

Hi haurà dues xarrades; la primera, de mitja hora, introduirà en el problema. Tractarà com han evolucionat els xerraires des de l’època de l’oest als moderns coaching, passant pels gurus d’orient amb els seus pintes estrafolàries, i ens introduirà el greu problema mundial que hi ha avui dia amb les pseudoteràpies i donarà pas al ponent principal, Daniel Orts.

El programa començarà a les 11:30 hores amb “Los problemas sociales de las pseudociencias”, per José Manuel Gómez. En aquesta introducció donarem un breu repàs en com els estafadors que juguen amb la nostra salut s’han adaptat als nous temps, i han destapat les seues mentides d’una forma molt fàcil i senzilla, però també parlarem del greu problema que generen a nivell mundial, les xifres de mortalitat del qual podrien ser de l’ordre de centenars de milers cada any.

José Manuel Gómez és doctor en Intel·ligència Artificial i Reconeixement de Formes per la Universitat Politècnica de València; membre molt actiu d’associacions de ciència i pensament crític ARP Societat per l’Avançament del Pensament Crític i vocal de l’Associació per a Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques (APETP).

“Entendiendo y desmontando las pseudociencias”, a les 12:00 hores, serà la ponència de Daniel Orts. Les pseudociències són teràpies sense evidència científica amb una gran presència i pes social en els nostres dies, però com sobreviuen les creences allunyades de mètode científic? Què fa possible que a dia d’avui encara pervisca el pensament màgic que fonamenta l’homeopatia, el reiki, la biodescodificació i d’altres pseudociències?

Daniel Orts és llicenciat en Medicina per la Universitat Miguel Hernández; divulgador Científic en Youtube; subcampió en el Concurs Nacional de Monòlegs Científics Famelab 2016 i membre de l’Associació per a Protegir el Malalt de Teràpies Pseudocientífiques.

El Seminari és gratuït i obert a professors d’institut o últim any de secundària que vulguen portar el seu alumnat. Les ponències seran retransmeses per videostreaming. Aquesta activitat s’organitza dins del marc del Mes Cultural de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.