pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

La Universitat d’Alacant implantarà el grau de Medicina el curs 2018-2019

El rector, Manuel Palomar, ho ha anunciat durant el lliurament de la Medalla d’Honor de la Reial Acadèmia de Medicina a la Universitat per la seua “tasca pionera en la instauració d’estudis de Medicina”

UNIVERSITAT D’ALACANT

REDACCIÓ | ALACANT- La Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana (RAMCV) va fer lliurament aquest dijous de la Medalla d’Honor a la Universitat d’Alacant en reconeixement a “l’interès i la dedicació per les ciències de la salut i especialment per la creació de la Facultat de Medicina l’any 1979”.

L’acte, presidit pel rector, Manuel Palomar, va tenir la participació del president i el vicepresident de la RAMCV, Antonio Llombart i Justo Medrano, a més d’Alfonso Puchades, qui fóra el primer i últim degà de la Facultat de Medicina de la Universitat d’Alacant abans de la segregació d’aquesta.

En la seua intervenció, Palomar va anunciar que “ens proposem fer abans de l’estiu un nou pla d’estudis, a
càrrec dels Departaments de Ciències de la Salut i de Ciències, per a
l’obtenció del grau en Medicina
, amb la finalitat que, després de
l’acreditació per l’ANECA, puga implantar-s’hi el curs 2018-2019″.

En aquesta línia el rector va recordar la important demanda d’estudis de
medicina en l’actualitat i va destacar l’aposta de futur que suposa el
sector del “turisme de salut o sanitari”, en el qual Alacant fa paper
avantatjat.

El rector va fer referència a un dels episodis més tristos de la Universitat d’Alacant, la segregació de la Facultat de Medicina, “se’ns va arrabassar, al nostre entendre sense prou criteris justificatius, una de les nostres facultats fundacionals, amb un prestigi docent i investigador reconegut i diversos centenars de professors amb importants projectes d’investigació en marxa”.

“Així, quedem tocats, ferits, però no enfonsats ni inanimats”, i ha recordat a continuació els èxits a la Universitat d’Alacant en el camp de les ciències de la salut, amb els estudis d’infermeria o de nutrició, com també en les àrees de química, biologia i biotecnologia, salut comunitària, salut pública i tecnologies de la informació aplicades a la salut.

Palomar va posar l’accent també en “els grans investigadors i equips d’investigació d’un altíssim nivell” i va posar sobre la taula un exemple singular, “Francis Mojica, microbiòleg de la nostra universitat, candidat al Premi Nobel de Medicina per la revolució de la tecnologia CRISPR, per a molts l’aportació a la Medicina més important d’aquest segle”.

Per la seua banda, Alfonso Puchades, primer i últim degà de la Facultat de Medicina de la Universitat d’Alacant, va recordar en la seua intervenció els avatars que es van succeir per a la posada en marxa dels estudis de medicina a Alacant “amb l’interès i la implicació dels diferents agents econòmics, socials i polítics de l’època”.

Justo Medrano, vicepresident de la Reial Acadèmia de Medicina, va destacar que “la RAMCV concedeix poques Medalles d’Honor i avui aquesta és la primera que concedeix en la nostra província. Coneixedora de la realitat científica de la nostra Comunitat, va acordar recentment per unanimitat concedir aquesta medalla a la Universitat d’Alacant i això no solament per la seua col·laboració amb la Reial Acadèmia, sinó també per a destacar especialment la creació, la constitució i el desenvolupament de la primera Facultat de Medicina en les nostres comarques”.

Medrano va destacar el “nivell” de l’ensenyament de la Medicina en “la nostra Universitat”, situant-lo en “els primers llocs de l’examen MIR” i va reclamar “reflexionar sobre la vigència d’aquella segregació decretada” una vegada complida la “pretesa missió de facilitar l’inici de la UMH”.

Antonio Llombart, president de la RAMCV, va afirmar que “aquest acte pretén ser un reconeixement cap a la ciutat d’Alacant i la seua Universitat, així com als qui en aquells primers moments es van lliurar a la difícil posada en marxa d’aquests estudis”.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.