pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Estudiants de la Universitat d’Alacant es ‘capbussen’ en el món microbià de les llacunes de Rabassa

Per primera vegada s’investigarà l’abundància de bacteris i virus presents en les seues aigües i se’n determinaran espècies i estat metabòlic

Foto: MANUEL MARTÍNEZ

REDACCIÓ | ALACANT- Les llacunes de Rabassa són una de les poques zones humides seminaturals de les comarques d’Alacant, amb gran interès no solament pel seu valor cultural i paisatgístic, sinó també per la peculiaritat de l’ecosistema microbià que contenen. És per això que estudiants de tercer curs del grau en Biologia de la Universitat d’Alacant estudien i analitzen per primera vegada els enigmàtics microorganismes que habiten en aquest entorn. 

Segons explica el professor del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia i responsable de l’assignatura Tècniques Estructurals i Funcionals del grau de Biologia, Manuel Martínez, “a pesar que mai ningú ha mostrat interès per acostar-se al món microbià d’aquestes enigmàtiques llacunes alacantines, l’alumnat que participa en aquestes pràctiques tindrà l’oportunitat de conèixer el gran interès científic d’aquestes aigües”. 
Amb visites programades al llarg de quatre setmanes, els futurs biòlegs duran a terme experiments i mostrejos per a estimar l’abundància de bacteris i virus presents a les llacunes de Rabassa i determinar quines espècies bacterianes hi habiten i quin el seu estat metabòlic. “Cal aclarir que la presència de bacteris i virus no necessàriament implica la perillositat de les llacunes. De fet, les dades inicials, que investigaran en profunditat els estudiants de la Universitat d’Alacant, indiquen que podrien tenir una bona salut microbiològica i concentracions de microorganismes baixes”, aclareix Martínez.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.