pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Economia finalitza l’elaboració del Pla d’Energia Sostenible i ho remet als agents socials per a recaptar les seues aportacions

Entre els seus principis bàsics destaca la reducció del consum d’energia, impulsar l’autoconsum, millorar la competitivitat de les empreses mitjançant la introducció de tecnologies més eficients, i incorporar energies renovables en els edificis de la Generalitat

El conseller Climent en una imatge d’arxiu | GENERALITAT

REDACCIÓ | COMUNITAT- La conselleria d’Economia Sostenible ha finalitzat l’elaboració del Pla d’Energia Sostenible de la Comunitat Valenciana 2020. Aquest document, elaborat per l’IVACE, naix davant la necessitat de reorientar la política energètica del nostre territori i en ell es fixen les directrius, objectius i mesures associades en l’àmbit energètic.

Una vegada finalitzada la seua redacció, en els pròxims dies es donarà trasllat del document als diferents agents socials perquè realitzen les aportacions que consideren.El PESCV2020 es desglossa en quatre grans àrees per a cadascuna de les quals s’ha elaborat un pla específic. Així doncs, en el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica s’estableixen les mesures i objectius concrets per a aconseguir una millor utilització dels recursos energètics en cadascun dels sectors econòmics de la societat. El Pla d’Energies Renovables detalla al seu torn els principals objectius i actuacions en l’àmbit de les energies no contaminants.D’altra banda, el Pla de Foment de l’Autoconsum arreplega les mesures per a impulsar les instal·lacions d’autoconsum entre els particulars, empreses i administració pública. Algunes de les mesurescontemplades ja estan en vigor com ara les deduccions del 20% i el tram autonòmic de l’IRPF per a les instal·lacions domèstiques, que s’aplica des del passat 1 de gener de 2017.

Finalment, el Pla d’Estalvi i Eficiència Energètica, Foment de les Energies Renovables i l’Autoconsum en els edificis, infraestructures i equipaments del sector públic de la Generalitat (PAEEG) fixa els nous objectius d’estalvi energètic en els edificis, infraestructures i equipaments en els quals es presten serveis del sector públic de la Generalitat.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.