pregoner.es | Diario online de la comarca de l'Alacantí

Compromís critica la “passivitat” dels responsables de l’empresa pública

El alcalde i president de PYCSA, Jaime Albero, recorda que l’activitat ha augmentat i que en 2017 es preveuen beneficis, cosa que “no succeïa des de fa anys”

Els regidors de Compromís a l’Ajuntament de Sant Joan, Sergio Agueitos, Llorenç Román i Alba Lledó
L.B. | SANT JOAN- Compromís per Sant Joan exigeix una reunió per millorar la gestió de l’empresa pública, Personas y Ciudad, i critica que el Consell d’Administració no s’han reunit des de juny, quan es van aprovar els comptes anuals de l’entitat. 
A més, la coalició recorda que “els canvis significatius acordats a la primavera de 2016 (…) no s’han executat totalment ni per part de la gerència ni per part del seu màxim responsable, Jaime Albero” i que “dos dels seus delegats han deixat de ser-ho i encara no s’ha convocat als membres del Consell per a substituir-los”. 
Davant l’aplicació a mig fer del pla de viabilitat i la “falta d’interès dels seus responsables”, Compromís assegura que la situació de PYCSA és “desastrosa” i que l’empresa es troba en una situació de “paràlisi”.
Al respecte, Albero ha recordat que PYCSA és un òrgan de gestió, no polític, i la seua gestió està sent molt millor que anteriorment perquè l’empresa pública ha passat de no tenir pràcticament activitat a encarregar-se del servei integral d’habitatge, de gran part de projectes urbanístics que s’han elevat a Ple com Nou Nazareth i de la neteja d’edificis públics, la qual cosa “genera un estalvi de 100.000 euros per a les arques municipals”.
Per altra banda, Compromís asegura que ha demanat “en repetides ocasions” la convocatòria de reunions per a fer seguiment dels nous serveis, detectar “possibles deficiències en les prestacions” i avaluar la situació de la plantilla, “però totes les peticions han sigut ignorades”, postil·len. 

Previsió de beneficis en 2017

El potaveu de Compromís, Llorenç Román, recorda que l’empresa pública va llançar importants pèrdues en 2015 i també s’esperen pèrdues en l’exercici de 2016. No obstant açò, pel que fa a 2017, per primera vegada en molts anys el programa de gestió presentat per PYCSA preveu beneficis, segons l’alcalde i president de l’empresa pública, Jaime Albero.
Però, el programa per a l’any 2017  “se li va enviar al senyor Román -en qualitat de regidor d’Hisenda- per a la seua anàlisi i valoració fa dos mesos i encara estem esperant resposta“, assegura Albero.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.