pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

El País Valencià registra el màxim històric en turisme internacional, amb prop de 8 milions d’arribades en 2016

“Les millors dades que tenim de tota la sèrie històrica i suposen un màxim històric en turisme internacional”

REDACCIÓ | COMUNITAT- Segons l’enquesta de moviments turístics en frontera (Frontur) que ha publicat hui l’INE, la Comunitat Valenciana ha registrat prop de 8 milions de visitants estrangers al 2016, “les millors dades que tenim de tota la sèrie històrica i suposen un màxim històric en turisme internacional”, segons el secretari autonómic de Turisme, Francesc Colomer. 

“Uns resultats que suposen un notable increment interanual del 16,6 %, el major de tot el conjunt nacional”, ha indicat.

El Regne Unit va ser el principal país emissor, amb 2,5 milions de turistes en la Comunitat, la qual cosa representa un augment interanual del 13,3 %, seguit de França, amb 1,4 milions, un 53,5 % més. D’altra banda, els turistes procedents dels països nòrdics pugen a 696.309 en la Comunitat, un 16 % més interanual, i els alemanys, amb un poc més de mig milió d’arribades, ha suposat un 2,3 % superior.

Resultats extrahotelers

D’altra banda, l’INE també ha publicat els resultats de l’Enquesta d’ocupació en allotjaments turístics extrahotelers referents a l’any 2016. Segons aquests resultats, les pernoctacions realitzades en allotjaments turístics extrahotelers (apartaments, càmpings i allotjaments de turisme rural) de la Comunitat Valenciana, van aconseguir, durant l’any passat, un total de 18,5 milions, xifra que implica un increment del 12,5 % respecte a l’any anterior.

Les dades de l’enquesta mostren que, durant l’any passat també va créixer el nombre de viatgers en l’oferta extrahotelera de la Comunitat, que va ser més de 2,5 milions, un 14,3 % més que l’any anterior.

Així mateix, la Comunitat Valenciana ha tancat l’any mantenint les seues primeres posicions en el rànquing nacional en les modalitats de càmping i apartaments. Així, els resultats de l’enquesta mostren que la Comunitat Valenciana s’ha situat com la segona destinació que ha registrat el major nombre de pernoctacions en càmpings, amb prop de 7,7 milions, tan sols superada per Catalunya, i la segona destinació nacional pel que fa a apartaments, amb més de 10,4 milions de pernoctacions, per darrere de Canàries.

Comentar

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.