Les entrades donatiu tenen un preu de 10 euros i també es pot col·laborar amb la fila zero


Exteriors del Paraninf de la Universitat d'Alacant | FOTO: TONY GARCÍA

REDACCIÓ | CULTURA- La Universitat d'Alacant continua el programa de celebracions entorn de l’Any Lorquià el dissabte 27 de maig amb el recital líric poètic "La luna de García Lorca" a les 18:30 hores al Paraninf. La recaptació serà en benefici d'ADEMA, l'Associació d'Esclerosi Múltiple d'Alacan), amb un preu donatiu de deu euros. Les entrades donatiu ja es poden adquirir en la seu d'ADEMA (965131512), Llibreria Compàs, Instant Tiquet, i una hora abans de l'espectacle, en taquilla.

La lluna és el símbol més present en la poesia lorquiana, amb significacions diverses. Per aquest motiu, la lluna esdevé la imatge i el tema central de l'espectacle, en el qual els textos del poeta prenen cos en les veus de la soprano Ascensión Padilla i del poeta José Luis Rico, als quals s'uneixen Shlomo Rodríguez, director de la Coral de la UA, al piano, Alissia de María Penalva amb les il·lustracions i Miquel Ortega com a compositor de la música que vestirà els poemes del granadí. 

Ascensión Padilla, soprano


Nascuda a Alacant, Ascensión Padilla ha rebut formació reglada en centres professionals de música d'Alacant. Rep classes de tècnica vocal, interpretació i escenografia amb la soprano uruguaiana Jovita Gómez Couto des del 2004. Ha realitzat recitals en el Teatre Principal d'Alacant, en Les Cigarreres, en l'Ateneu d'Alacant, en l'Aula Cultural de la CAM, en l'Auditori ADOC (Elda), en el Teatre Castelar (Elda), en el Teatre Calderón (Alcoi), en l'Auditori d'Altea i en la Seu Ciutat d'Alacant, així com a Florència i amb l'Orquestra de Cambra de París una gira per Alemanya. Ha representat els rols principals en Lucia di Lammermoor de G. Donizetti, La Bohème de G. Puccini i El dúo de La Africana de M. F. Caballero.

José Luis Rico Martín, poeta, narrador i pintor


José Luis Rico Martín (Càceres, 1950) és cofundador del grup literari Algar i codirector de la desapareguda revista Algaria. Autor de poemaris com Cicatriz de vuelo, Tótem, Al final de la sombra y El jardín de El Bosco, entre altres, des de 2014 és coordinador de l'aula de poesia Verso a Verso de la Universitat Permanent de la UA (UPUA). "Ma vida és un estrèpit de dies que s'enfilen amb el sobresalt. Hipnotitzat pel blau nu d'algunes carícies, note una tremolor arrupit en la matinada interminable que m'ofega; i arreplegue en les meues mans cendroses les criatures menudes de la por..." 

Shlomo Rodríguez, pianista


Pianista alacantí. Classes magistrals de Miquel Ortega, Edelmiro Arnaltes, M. Gormezano, Lucca Chiantore, Ana Guijarro, Paola Bruni i Mariana Gurkova. Ha realitzat recitals i concerts com a pianista repertorista en diverses sales, auditoris i teatres de la Comunitat Valenciana. Pianista repetidor de les òperes La Bohème (G. Puccini) i Lucia di Lammermoor (G. Donizetti) amb la companyia lírica Vocemmus. És director de la Coral de la Universitat d'Alacant.

Miquel Ortega, músic i compositor


Pianista, director d'orquestra i compositor barceloní. Ha compost diverses obres, entre les quals destaca l'òpera La casa de Bernarda Alba. Més coneguda és la seua trajectòria com a director d'orquestra, fonamentalment d'òpera i sarsuela, com també repertori simfònic i coral, als principals teatres i sales de concert d'Espanya, Portugal, França, Suïssa, Alemanya, Itàlia, Romania, Anglaterra, Escòcia, Xipre, Rússia, Ucraïna, Turquia, Austràlia, Nova Zelanda, Perú, Argentina, Colòmbia, Estats Units.

Alissia de María Penalva, il·lustradora


L'any 2015 Alissia va publicar el seu primer llibre il·lustrat Brujuleando, amb Olé Ediciones. El 2016 va publicar Nothink, llibre de passatemps per a adults. Col·labora amb diferents revistes escrites i digitals com Principia o Tipografía la Moderna com a il·lustradora i com a escriptora. Ha sigut seleccionada per a participar a la V Exposició Col·lectiva Biennal Art Nostre d'arts plàstiques 2017. 

Publicar un comentario

 
Top