pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Josefina Bueno parlarà sobre polítiques de gènere en l’educació superior i en la investigació

Dimecres 10 de maig a les 18:00 hores en el tancament del XI Seminari Dona-Literatura de la Universitat d’Alacant

REDACCIÓ | SAN VICENT- Josefina Bueno Alonso, directora general d’Universitats de la Generalitat Valenciana i professora de l’Àrea de Filologia Francesa de la Universitat d’Alacant, intervindrà el pròxim dimecres dia 10 de maig a l’Aula Magna de Filosofia i Lletres de la UA en el XI Seminari Dona-Literatura. Estat actual dels estudis sobre literatura i gènere a França i Espanya. Bueno tancarà el cicle, a les 18:00 hores, i parlarà sobre “Políticas de género en la educación superior y en la investigación”.
La Facultat de Filosofia i Lletres de la UA iniciava el passat dimecres 5 d’abril una sèrie de trobades al voltant dels estudis sobre literatura i gènere. El Seminari està dirigit per la professora Ángeles Sirvent Ramos. Organitza l’Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades de la UA, amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües, i l’Institut Universitari de Investigació d’Estudis de Gènere de la UA.
Ángeles Sirvent començarà la sessió del dimecres amb “Problemática de la autoría femenina en la historia de la literatura francesa”. A les 12:30 hores Brigitte Leguen, de la UNED a Madrid, pronunciarà la conferència “La reconfiguration du féminin au XXe et XXIe siècles et la problématique des identités sexuées à partir de plusieurs exemples”.
Per a tractar els nous estudis doctorals en literatura i gènere, hi haurà dos ponents: Michele de Sadeleer, de la UA, qui parlarà sobre “La construction de l’identité féminine dans les textes littéraires des écrivaines québécoises”, i Elisa Lamsfus Fernández, membre del Grup d’Investigació LEFG, amb “Escritura de viajes, espacio autobiográfico y técnicas narrativas en la producción literaria de Lucie Delarue-Mardrus y de Myriam Harry”. A les 20:00 hores, clausurarà el seminari Mónica Moreno, directora de l’Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere de la UA.

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.