Dimecres 10 de maig a les 18:00 hores en el tancament del XI Seminari Dona-Literatura de la Universitat d’Alacant


REDACCIÓ | SAN VICENT- Josefina Bueno Alonso, directora general d’Universitats de la Generalitat Valenciana i professora de l’Àrea de Filologia Francesa de la Universitat d’Alacant, intervindrà el pròxim dimecres dia 10 de maig a l’Aula Magna de Filosofia i Lletres de la UA en el XI Seminari Dona-Literatura. Estat actual dels estudis sobre literatura i gènere a França i Espanya. Bueno tancarà el cicle, a les 18:00 hores, i parlarà sobre "Políticas de género en la educación superior y en la investigación".

La Facultat de Filosofia i Lletres de la UA iniciava el passat dimecres 5 d’abril una sèrie de trobades al voltant dels estudis sobre literatura i gènere. El Seminari està dirigit per la professora Ángeles Sirvent Ramos. Organitza l’Àrea de Filologia Francesa del Departament de Filologies Integrades de la UA, amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia i Lletres, el Vicerectorat de Cultura, Esports i Llengües, i l’Institut Universitari de Investigació d’Estudis de Gènere de la UA.

Ángeles Sirvent començarà la sessió del dimecres amb "Problemática de la autoría femenina en la historia de la literatura francesa". A les 12:30 hores Brigitte Leguen, de la UNED a Madrid, pronunciarà la conferència "La reconfiguration du féminin au XXe et XXIe siècles et la problématique des identités sexuées à partir de plusieurs exemples".

Per a tractar els nous estudis doctorals en literatura i gènere, hi haurà dos ponents: Michele de Sadeleer, de la UA, qui parlarà sobre "La construction de l'identité féminine dans les textes littéraires des écrivaines québécoises", i Elisa Lamsfus Fernández, membre del Grup d’Investigació LEFG, amb "Escritura de viajes, espacio autobiográfico y técnicas narrativas en la producción literaria de Lucie Delarue-Mardrus y de Myriam Harry". A les 20:00 hores, clausurarà el seminari Mónica Moreno, directora de l’Institut Universitari d’Investigació en Estudis de Gènere de la UA.

Publicar un comentario

 
Top