Una de cada cinc banderes blaves atorgades al país ondejarà este estiu a la Comunitat Valenciana


La Platja Carrer La Mar, de El Campello, torna a rebre bandera blava | FOTO: LAURA BAGUR 

REDACCIÓ | COMUNITAT- La Comunitat Valenciana ha obtingut el nombre més gran de banderes blaves en la suma de platges i ports esportius de tota Espanya en 2017. Esta xifra suposa que una de cada cinc banderes blau atorgades al país ondejarà este estiu en aquesta comunitat autònoma. 

Alacant amb 78 banderes blaves (64 en platges i 14 en ports esportius) es convertix en la província espanyola més guardonada, Castelló ha obtingut un total de 35 banderes blaves (34 en platges i una en ports esportius) i València hi ha ha sigut guardonada amb 34 banderes blaves en platges. 

L'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), encarregada d'atorgar estes distincions, ha guardonat a la Comunitat Valenciana amb un total de 144 banderes blaves en platges i ports esportius. Han sigut 129 platges del litoral valencià les que han obtingut este guardó, quatre més que el passat any, la qual cosa la convertix en la comunitat autònoma amb més banderes blaves d'Espanya, seguida de Galícia, Catalunya, Andalusia, Balears, Canàries i Múrcia. 

FOTO: GENERALITAT
En la campanya Bandera Blava 2017 s'ha guardonat per primera vegada a les platges de l'Estanyol en Moncòfar i a la platja de Cala Mosca a Orihuela, valorant-se tant la seua qualitat com l'adequació dels seus accessos i instal·lacions. 

A més, un total de quatre platges han recuperat el distintiu de bandera blava que havien perdut en 2016. Es tracta de les platges de Daimús i de Miramar; la platja de Cala de Moraig en Poble Nou de Benitaxell, i la platja de Higuericas en Pilar de la Horadada. Les platges que perden bandera blava en esta edició són les de Pinedo a València i la platja dels Rotes a Dénia. 

Pel que fa a ports esportius, la Comunitat Valenciana ha obtingut 15 banderes blaves, una més que en 2016 i que correspon al de Marina de les Dunes de Guardamar del Segura. És important ressaltar que el 100% dels ports esportius que s'han presentat com a candidats en esta edició han obtingut el guardó. En la província d'lacant han obtingut la distinció els ports esportius de Dénia, Xàbea, Benissa, Calp, Altea, La Vila Joiosa, El Campello, Alacant, Guardamar del Segura, Santa Pola, Torrevieja i Oriola. 

També s'ha atorgat noves distincions temàtiques en Salvament i Socorrisme al municipi de Gandia i Nous Centres Bandera Blava als Centres d'Educació Ambiental 'Los Carabineros' d'Alfàs del Pi i 'Benacantil' d'Alacant. Finalment, s'inclouen en la Xarxa de Sendes Blaves el de Xilxes i el de Turisme en Família pel Vaca, a Xeraco. En total, a la Comunitat Valenciana disposem d'un total de 17 sendes blaves. 

La bandera blava és un guardó anual i un sistema de certificació de la qualitat ambiental desenrotllat per FEE (Foundation for Environmental Education, representada a Espanya per l'ADEAC), que des de 1987 promou i premia la participació en iniciatives ambientals voluntàries de les autoritats municipals, la població local i visitant i els agents del sector turístic. 

Els criteris que se seguixen s'agrupen en quatre àrees que són: qualitat de les aigües de bany, informació i educació ambiental, gestió ambiental i seguretat, servicis i instal·lacions.

Publicar un comentario

 
Top