L’artista inaugurarà demà la mostra “Gómez” i impartirà el taller “Nous escenaris”
REDACCIÓ | CULTURA - Un any més el Museu de la Universitat d’Alacant forma part dels escenaris de Photoalicante i, en aquesta edició 2017, el MUA acull l’obra de Lucía Gómez sota el títol “Gómez” des de demà dijous 9 de març fins al pròxim 2 d’abril.

Aquesta madrilenya establida a Barcelona, exposa el fruit del seu treball després d’un període de vuit anys “sense saber res del meu pare”, com afirma Lucía Gómez. La incertesa i la curiositat provocada per l’absència del pare la van portar a teclejar-ne el nom en Facebook, relata l’artista. Després de trobar-lo, va fer captures i es va descarregar totes les fotos del perfil de son pare, sense sol·licitar-li amistat en aquesta xarxa social.

Gómez va començar a acumular tot el que trobava per Internet que podria ser de son pare, d’una manera íntima i obsessiva. Va viatjar a Ajo, Cantàbria, on es trobava el pare, i “vaig camuflar la meua identitat darrere de 6 personatges diferents que em van fer enganyosament invisible per a envair-li la rutina i de manera exhaustiva espiar-li el present. Vaig crear un joc obsessiu, plans, basats en accions innocents i recerques exagerades. Vaig usar el registre metòdic i l’acumulació d’aquest per a la construcció d’una relació nova de la qual ell no fóra conscient”.

El resultat d’aquest període vital de Lucía Gómez forma la mostra que s’inaugurarà demà al MUA a les 19:30 hores.

L’artista impartirà també al MUA, avui i demà, el taller “Nous escenaris”, basat en l’experimentació dels formats contemporanis d’exhibició, sobre la possibilitat d’eixir del poal blanc que limita una galeria o una institució (“out of the white cube”) i que genera autònomament noves formes d’exposar la nostra obra artística.

Publicar un comentario

 
Top