L’Escola Politècnica Superior acull entre dijous i dissabte la 5a edició d’aquesta iniciativa de desenvolupament d’aplicacions tecnològiques que ajuden a resoldre problemes socials a través de la Càtedra Telefónica 'Ús i aplicacions del Big Data'


Foto: TONY GARCÍA

REDACCIÓ | SAN VICENT- La Universitat d’Alacant serà escenari per segon any d’un esdeveniment que reuneix centenars de participants de 22 universitats en 14 seus diferents d’una manera simultània amb l’objectiu de desenvolupar aplicacions i serveis que facen ús massiu de dades i que tinguen un gran impacte social.

Entre dijous 9 de març i dissabte 11 l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant acollirà la V edició d’aquest esdeveniment impulsat a través de la Càtedra Telefónica “Ús i aplicacions del Big Data”. L’activitat es farà a la sala d’actes de l’Escola i s’inaugurarà el dijous a les 18 hores amb el vicerector de Campus i Sostenibilitat, Rafael Muñoz, el director de l’Escola Politècnica Superior de la UA, Andrés Montoyo i la secretària general de la UA, Esther Algarra. A les 18.15 hores tindrà lloc la conferència inaugural “La incansable búsqueda del conocimiento como fuente generadora de oportunidades”, a càrrec de Fernando Guerrero, cofundador de SolidQ.

Divendres tres conferències precediran l’inici de la competició, a les 10 del matí “Ecosistema ua:emprende, impulsando el emprendimiento en la Universidad de Alicante”, a càrrec d’Israel Pastor i Víctor Climent i a les 10.30 hores “ Emprendimiento social, cambiar el mundo desde la empresa”, que protagonitzarà José Redondo. A les 11.15 hores, Chema Alonso serà l’encarregat de fer la conferència “Hackers are good”, que serà retransmesa en directe a totes les seus.

A partir de les 12 hores i fins a les 15.30 del dissabte 11 es desenvoluparà la hackaton en la qual diferents equips competiran mitjançant el desenvolupament d’aplicacions i serveis que utilitzen el Big Data. Una oportunitat de desenvolupar idees i iniciatives que ajuden a fer un món millor a través de la tecnologia.

La competició premiarà la creativitat i la innovació de la solució proposada, com també el grau de finalització de les aplicacions presentades durant la hackaton i l’impacte social de la solució. Els premis van des dels 2.000 euros a repartir entre les millors aplicacions de cada seu, fins als 9.000 per a les millors aplicacions de totes les seus. També es destinaran 12.000 euros per a permetre continuar desenvolupant projectes una vegada finalitzat l’esdeveniment.

Dissabte a les 17 hores es lliuraran els premis a cada seu i a les 18 hores s’acomiadarà la V edició de Hacks for Good en connexió directa entre totes les seus participants en l’esdeveniment.

Publicar un comentario

 
Top