pregoner.es - Diario online de la comarca de l'Alacantí

Contar i pensar la Revolució Russa de 1917 amb motiu del centenari del seu inici

El Conseller Manuel Alcaraz inaugura el cicle ‘Utopia i Desencantament’ a la Seu Ciutat d’Alacant

REDACCIÓ | ALACANT- ‘Utopia i desencantament. Centenari de la Revolució Russa 1917/2017’ és el títol d’un del nou cicle que s’impartirà a la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4) i que serà inaugurat demà dijous 2 de febrer a les 19:30 hores per Manuel Alcaraz, conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.

Coordinat pel professor de la UA José Ramón Navarro Vera, el cicle està integrat per tres apartats: ‘Contar y pensar la Revolución de 1917’ (dedicada a història i pensament. Febrer); ‘La construcción de la Utopía’ (girarà al voltant de les avantguardes artístiques, arquitectura i urbanisme. Maig); i ‘Poética, narrativa e imágenes de la Revolución’ (dirigida a la literatura, el teatre i el cinema. Octubre).

Com asseguren els organitzadors, aquest programa s’ha dissenyat amb la intenció de portar a tots els ciutadans una visió crítica del que va ser i el que va significar la Revolució d’octubre del 1917, els “deu dies que van estremir el món”.

Els efectes d’aquesta Revolució han estat presents durant tot el segle XX. Aquest vol indagar, amb la perspectiva que dóna la distància temporal, què va ser el que va ocórrer el 1917 en un país endarrerit com Rússia i com va poder tenir una influència tan enorme i duradora sobre tantes generacions d’homes i dones del món, i quin ha sigut el seu llegat.

Calendari

El dijous 2 de febrer a les 19:30 horas és la inauguració del cicle, a càrrec de Manuel Alcaraz, conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació de la Generalitat Valenciana.

A les 20:00 hores Julián Casanova, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Saragossa, impartirà ‘Las Revoluciones de 1917’.

El dijous 9 de febrer a les 20:00 hores és el torn de ‘Lenin y el partido revolucionario’, a càrrec de Francisco Herreros Vázquez, doctor en Ciències Polítiques i Sociologia i Científic Titular del CSIC.

El divendres 17 de febrer a les 20:00 hores Andrés de Francisco, professor Titular en la Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat Complutense, parlarà de  ‘El ocaso de Trotski: Revolución y compromiso político’.

El dijous 23 de febrer a les 20:00 hores és el torn de ‘Viajeros Hispanoamericanos a la Revolución: Fernando de los Ríos; César Vallejo’ a càrrec de l’escriptora Teresa Rodríguez de Lecea i el catedràtic de Literatura de la UA José Carlos Rovira. 

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.