El conveni contempla descomptes al Principal per a estudiants, Alumni UA i treballadors de la UA i la incorporació de la categoria d'investigació científica sobre el teatre o la dansa en els premis 'José Estruch'


Sanguino i Palomar en la signatura del conveni | UNIVERSITAT D'ALACANT

REDACCIÓ | SAN VICENT- La Universitat d’Alacant i el Teatre Principal intensifiquen la col·laboració i conjuminen esforços en matèria de divulgació cultural. Amb aquest objectiu, el rector Manuel Palomar, i el director del Teatre, Francesc Sanguino, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en el despatx rectoral.

El conveni signat té una vigència inicial de dos anys i estableix camins per a dur a terme activitats conjuntes de divulgació cultural, entre les quals es detallen la realització d’un acte universitari en el Teatre Principal; un descompte del 30%, sobre el preu dels espectacles programats, per a estudiants, Alumni UA i treballadors de la UA; un 50% de descompte per als membres de la comunitat universitària en les obres programades en llengua catalana i la inclusió de la UA en els premis 'José Estruch' que, a partir d’ara, incorporarà un premi d’investigació acadèmica sobre teatre o dansa.

A més, l’acord rubricat detalla també la cessió de la sala Nuria Espert per a la lectura de tesis doctorals (sobretot d’aquelles relacionades amb els estudis de teatre); per a impartir classes (especialment relacionades amb el teatre), i per a tallers formatius relacionats amb el Certamen Escolar de Teatre Clàssic Grecollatí organitzat per la Universitat d’Alacant.

La UA i el Teatre Principal programaran espectacles teatrals, de producció valenciana i en llengua catalana, amb prioritat per a aquells inclosos en el catàleg de la Xarxa Alcover. El conveni detalla la inclusió en la programació oficial del Teatre Principal d’un concert de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat d’Alacant (OFUA), anomenat 'Concert de Primavera amb l’OFUA'; i visites guiades gratuïtes als espais del Teatre per als estudiants de la Universitat d’Alacant.

Manuel Palomar ha volgut destacar la importància d’aquest acord que "permetrà ampliar activitats i propostes culturals entre les dues institucions, i també incentivar la participació de públic jove i estudiants universitaris". Per la seua banda, Francesc Sanguino ha subratllat que "El Teatre Principal i la UA estan més pròxims que mai en tota la història del Teatre Principal i continuarem treballant en aquesta fructífera col·laboració". En l’acte de signatura també han estat presents la secretària general de la UA, Esther Algarra i el vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, qui ha declarat que "aquest acord era una assignatura pendent".

Publicar un comentario

 
Top