El primer tinent d'Alcalde, Rafael García, recorda que en 2016 la Diputació ha invertit prop d'1.379.000 euros a Mutxamel


Foto: Compromís Mutxamel

LAURA BAGUR | MUTXAMEL- El divendres dia 3 de febrer quatre dels sis grups de l'oposició de Mutxamel, PSPV, Compromís, Guanyem i Unitat d'Esquerres, van realitzar una concentració a la porta de l'ajuntament reclamant l’adhesió de la Diputació d'Alacant al Fons de Cooperació Municipal plantejat per la Generalitat.

Segons denuncien des de Compromís, "degut a la negativa del PP d’adherir-se, Mutxamel deixarà de rebre 208.602 euros", la qual cosa consideren "lamentable". Les diputacions de València i Castelló, gobernades pel PSOE i el PP respectivament, sí s'han adherit al fons. 

Per la seua banda, el grup socialista de la Diputació ja va denunciar que la província rebrà més de dos milions de la Genralitat, però ingressaria el doble si el govern provincial participara en el fons de cooperació.

Rafael García | AJUNTAMENT MUTXAMEL
El primer tinent d'Alcalde i regidor de Cultura i Educació, Rafael García, ha criticat "la força que estan fent els grups de l'esquerra perquè la Diputació s'adherisca al Fons de Cooperació" mentre que "miren cap a un altre costat quan ens baixen la subvenció per a Conservatori, EPA, Gabinet Psicopedagògic, les beques de menjador estival, o ens neguen les millores en els centres educatius o centre de Salut…"

A més, García recalca que Mutxamel he rebut 1.378.768,86 euros de la Diputació en 2016 "i també volem que el gran esforç inversor d'aquesta administració vaja als pobles més xicotets i amb menys recursos, açò es diu solidaritat", cosa que no garantiria el fons de cooperació, en la seua opinió.

García també insisteix que els serveis, infraestructures i equipaments que se sufragaran amb el fons haurien de pagar-se íntegrament per la Generalitat i reclama un finançament just, tal i com el Consell exigeix al gobern central, especificat a través d'una llei de finançament local. 

D'altra banda, García considera que si és la Generalitat la que gestiona el fons, beneficiarà a València per sobre d'Alacant. Precisament en el costat contrari, els ajuntaments governats per grups d'esquerres porten anys acusant a Diputació d'afavorir amb les seues subvencions als municipis governats pel PP, destacant en els últims mesos el cas de Calp, municipi governat precisament pel president de la Diputació, César Sánchez, on el seu vot de qualitat va permetre a la institució provincial invertir més de dos milions d'euros per a la construcció d'unes rotondes en carreteres titularitat de l'Estat sobre uns terrenys que són, en la seua majoria, propietat de la sogra del propi Sánchez.

Els pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2017 destinaran 2.102.733 euros a la comarca. Així, Agost rebrà 74.787 euros, Aigües 23.824 euros i la capital de la província, 846.795 euros. Busot comptarà amb 54.258 euros, El Campello amb 223.235 i Xixona amb 99.275 euros. Mutxamel rebrà 208.612 euros, Sant Vicent per la seua banda comptarà amb 349.865, Sant Joan amb 201.862 i la Torre de les Maçanes amb 20220 euros.

Notícies relacionades:Publicar un comentario

 
Top