Considerada com l’obra mestra del teatre de l’absurd
REDACCIÓ | SAN VICENT- Sota la direcció de Manuel Palazón, la companyia Tossal Teatre, posarà sobre l’escenari del Paranimf de la UA Esperando a Godot, una obra teatral de l’escriptor irlandès i Premi Nobel de Literatura Samuel Beckett, que va ser publicada l’any 1952 amb el subtítol Tragicomedia en dos actos. La posada en escena d’aquesta obra, considerada com l’obra mestra del teatre de l’absurd, tindrà lloc demà dimarts 28 de febrer a les 11:30 hores al Paranimf de la UA, en una sessió especial per a Instituts, però oberta també a públic en general.

Sinopsi

Vladimir i Estragó són dos rodamóns que esperen un tal Godot en un camí al costat d’un arbre. Mentre esperen, juguen i reflexionen, acompanyats en ocasions per dos personatges tan estranys com ells: Pozzo i Lucky, amo i criat. Al final de cadascun dels actes, apareix un missatger per a dir-los que hauran de seguir esperant perquè Godot no apareixerà aquell dia; ho farà sempre l’endemà. La trama i els diàlegs dels personatges de l’obra són repetitius i tracten qüestions com el tedi i una manca de sentit de l’existència humana.

La companyia

El grup Tossal Teatre va ser creat l’any 1992 en l’IES Pere Maria Orts i Bosch de Benidorm. En aquests 25 anys han posat en escena obres teatrals en la província d’Alacant i en municipis de Castella-la Manxa.L’elenc principal està format per professors d’educació secundària de Benidorm. Entre els muntatges més excel·lents figuren autors com Alejandro Casona, Lope de Rueda, Molière, Dario Fo, Chéjov, Enrique Jardiel Poncela, Miguel de Cervantes, Ágatha Christie, Pere Calders o Ramón María del Valle-Inclán. Actualment, Tossal està duent a terme diversos muntatges: Luceros, de Woody Allen; Inténtalo, una obra sobre les malalties mentals; i Esperando a Godot, de Samuel Beckett.

Publicar un comentario

 
Top