El Premi reconeix aquells llicenciats en Dret per les universitats valencianes que haguen destacat en cada promoció pel brillant expedient i la formació jurídica
 REDACCIÓ | SANT VICENT- La investigadora predoctoral de l’Àrea de Dret Penal de la Universitat d’Alacant, Elena Gutiérrez Pérez, acaba de ser guardonada amb el 'XIX Premi d’Estudis Jurídics Universitaris de la Fundació Manuel Broseta Pont'. El premi li serà lliurat aquest divendres 10 de febrer per José Manuel Maza Martín, fiscal general de l’Estat, en l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, a les 12.00 hores.

El Premi d’Estudis Jurídics Universitaris "Manuel Broseta Pont" va ser establit per a reconèixer aquells llicenciats en Dret per les universitats valencianes que hagueren destacat en cada promoció pel brillant expedient i la formació jurídica. A més, els candidats al Premi han de presentar una monografia original de temàtica jurídica. La dotació del premi és de 3.000 euros, i té el patrocini de la Reial Acadèmia Valenciana de Jurisprudència i Legislació.

Elena Gutiérrez, premiada d’aquesta edició, suma en el seu currículum haver cursat el grau en Dret, amb premi extraordinari, a la Universitat d’Alacant entre el 2010 i el 2014, estudis en què va obtenir divuit matrícules d’honor. Va cursar també el màster d’Accés a l’Advocacia en la mateixa universitat, amb Premi Extraordinari, i el màster en Anàlisi i Prevenció del Crim a la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Actualment, és investigadora predoctoral en l’Àrea de Dret Penal de la UA.

La monografia presentada es titula El Derecho Penal del Riesgo Corporativo: Los compliance programs como presupuesto de la responsabilidad penal de las personas jurídicas tras la Ley Orgánica 1/2015. El jurat, que es va reunir a la seu de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València, va estar presidit per la professora de Dret Mercantil de la Universitat de València, Josefina Boquera, i format pel degà del Col·legi d’Advocats, Rafael Bonmatí Llorens; el degà de Ciències Jurídiques de la Universitat Cardenal Herrera CEU, Joaquín Marco Marco; la vicedegana del Col·legi de Registradors de la CV, Pilar García Goyeneche; i el notari, Ubaldo Nieto Carol; va actuar com a secretari del jurat, el subsecretari de la Fundació i secretari general del CJCCV, Ferran García i Mengual.

Publicar un comentario

 
Top