Correfoc, concerts, festes infantils, crema del pelele, enterrament de la sardina... El carnestoltes arranca aquesta nit a Alacant amb actes lúdics fins al 5 de març


Part dels membres de La Meka amb la sardina que es vetlarà i enterrarà l'1 de març | Foto: DANI MADRIGAL

L.B. | FOTOS: DANI MADRIGAL | ALACANT - El col·lectiu La Meka, mesa del carnaval de Alicante, porta 38 anys organitzant els actes del carnestoltes tradicional a Alacant, que aquest 2017 arranquen hui, dijous de gras, amb correfoc del 'Puto Socós', salsitxada popular i concerts. La festa continuarà fins al 5 de març, amb actes pensats per a persones de totes les edats, respectant per sobre de tot l'essència del carnestoltes i "el que s'ha fet tota la vida", segons apunta un dels organitzadors.

Des de La Meka reivindiquen la ferma defensa de la cultura i del carnestoltes com una eina més per a construir cultura. De fet, compten amb el suport de multitud d'entitats culturals de la ciutat.

Els membres de La Meka passen més de quatre mesos treballant intensament per a tancar la programació i ningú cobra gens per açò, és un treball voluntari. 

De fet, tot el recaptat amb les barres de beguda s'empra per a fer front a les despeses que genera la pròpia festa.


"El carnestoltes és una eina per a construir cultura"

Qualsevol persona amant del carnestoltes tradicional pot col·laborar amb La Meka, un col·lectiu que s'organitza de forma horitzontal i cooperativa.Música i festa per Carnestoltes del 23 de febrer al 5 de març


El 23 de febrer, dijous de gras, hi haurà un correfoc a càrrec del 'Puto del Socós' que partirà des de la plaça 25 de maig a les 21:30 hores. Després, a les 23:30 hores en la plaça del Carme, hi haurà una salsitxada popular i els concerts de La Tanaka y Rumbo (ska y reggae).


El divendres 24 de febrer, després del pregó a las 23:00 hores a la plaça del Carme, tocaràn Rasonante Basuband, un grup que es fabrica els seus propis instruments a partir de residus i elements quotidians, i Lilit i Dionís, una banda de Pego formada formada per dotze persones que barregen el rock, el ska i el reggae amb ritmes i melodies provinents d’Àfrica, el Carib, la Mediterrània i Llatinoamèrica.

El 25 de febrer a les 17:00 hores en l'explanada de l'ADDA se celebra la festa de carnestoltes infantil. A les 19:00, un cercavila amb la batucada Klakiboom partirà des de l'auditori fins a la plaça del Carme. Allí començaràn els concerts des de les 22:00 amb Tito Pontet (ska latino), Llamando a Julia (punk-rock de la terreta) i Skakeados (ska des d'Ibi).

El 28 de febrer, dimarts de 'pelele', se celebrarà el judici de Carnestoltes a les 21:30 hores a la plaça Sant Cristófol i se cremarà el pelele a la plaça del Carme. A les 23:00 hores els malabaristes del Mercat representaràn un 'Kabaret Canalla' i després Made inConclusa sorprendrà amb una sessió que combina música electrónica, poesia i cant.

El dimecres 1 de març les activitats comencen a Palmeretes a les 18:00 hores amb 'walking sardina', una festa zombi amb 'maniqui challenge' per als xiquets

A les 21:00 hores al Panteó de Quijano es vetlarà a la sardina, que se soterrarà a les 22:30 hores a la plaça del Carme. A partir de les 23:30 hores la festa i el bon rotllo ompliràn la plaça amb el gran ball negre de la mà de El Seko Band.

Finalment, el diumenge 5 de març, des de les 10:30 hores a la plaça de la Vinya hi haurà festa infantil amb ball de bastons, muixeranga, tallers, malabars, pinyata i olleta popular.
Les nits del 23, 24 i 25 de febrer, La Meka i els col·lectius feministes Tutifruti Kombat i la Brigada Enriqueta Otero s'organitzaran en un "punt violeta", hi haurà companyes amb una cinta fucsia en el cap a les quals es podrà acudir si es pateix o presencia una agressió masclista.Publicar un comentario

 
Top