Un total de 32.600 persones han trobat un lloc de treball durant aquest últim trimestre i 68.300 durant l'últim any al País Valencià


Nomdedéu en una imatge d'arxiu | GENERALITAT

REDACCIÓ | COMUNITAT- El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades de l'Enquesta de Població Activa (EPA) corresponents al quart trimestre de l'any, segons la qual l'atur ha baixat en 53.000 persones en la nostra Comunitat, un 1% pel que fa al trimestre anterior i un 2,3% en termes anuals.

El responsable d'Ocupació ha destacat el fet que segons les dades fetes públics, la taxa d'atur a la Comunitat se situa per baix del 20% per primera vegada des de 2009. "S'ha trencat la barrera psicològica del 20% d'aturats i parades, retornant la taxa d'atur a nivells del primer trimestre de l'any 2009", ha declarat Nomdedéu.

El secretari autonòmic ha detallat que el nombre d'aturats ha baixat en el quart trimestre en un 4,7 % (23.100 aturats menys), més del doble que la mitjana espanyola (-1,9%). "De fet, som la segona comunitat autònoma que més ha reduït l'atur en aquest període", ha postil·lat Nomdedéu.

D'aquesta manera, ha expressat la satisfacció del Consell perquè "un total de 32.600 valencianes i valencians han trobat un lloc de treball durant aquest últim trimestre i 68.300 durant l'últim any".

No obstant açò, Enric Nomdedéu ha lamentat que, a pesar que les dades continuen sent positives, "encara hi ha 158.800 famílies valencianes que tenen a tots els seus membres a l'atur".

Per sectors, el major increment en l'ocupació aquest últim trimestre s'ha produït al sector industrial amb un augment de 21.900 persones, seguit de l'agricultura amb 8.700 ocupats més i dels serveis en 7.600.

D'altra banda, ha que destacar especialment la contribució de les dones. 24.800 dones s'han incorporat aquest últim any al mercat de treball i 39.100 han trobat treball. La taxa d'atur femenina és avui un 1,7% inferior que fa un any. Encara així, l'impacte de l'atur segueix tenint un clar biaix per gènere, la taxa masculina (17,5%) segueix sent considerablement inferior a la femenina (21%).

Publicar un comentario

 
Top