Un recorregut de sis-cents quilòmetres i més de quaranta trams que projecta la recuperació de sendes i naix amb vocació educativa i de coneixement
REDACCIÓ | SANT VICENT- El projecte de fer realitat un sender de Gran Recorregut (GR) a la muntanya d’Alacant està un poc més a prop després que una trentena d’associacions i clubs de senderisme i muntanya donaren suport aquest dilluns a la iniciativa de la Universitat d’Alacant amb la col·laboració de la Federació d’Esports de Muntanya (FEMECV).

El projecte pretén "posar en valor el patrimoni natural, històric i cultural de les muntanyes d'Alacant", en paraules del rector, Manuel Palomar.

Durant l’acte van intervenir per part de la Femecv, Francisco Sales, Antonio González i Francisco Durá, per a explicar la implicació de la Federació en el projecte que tindrà el punt d’eixida i d’arribada al campus de Sant Vicent del Raspeig de la Universitat d’Alacant. Un trajecte d’uns sis-cents kilòmetres que recorrerà zones com el Maigmó, la Font Roja, el Montcabrer, el Benicadell o el Montgó, al llarg de més de quaranta trams que encara poden ser objecte de modificacions.

Precisament l’acte d’aquest dilluns de presentació va servir perquè els diferents col·lectius plantejaren els seus dubtes i especialment les seues aportacions a un projecte que "està complement obert", segons explicava el seu coordinador, Juan Francisco Pérez. "Tenim clar què volem, un sender de gran recorregut per la muntanya d’Alacant amb una clara vocació educativa i que servisca per a recuperar sendes i posar en valor el territori i el paisatge".

A llarg de les pròximes tres setmanes s’espera que els diferents col·lectius facen les seues aportacions per a poder definir el recorregut final abans del mes d’octubre i tenir l’homologació prèvia del GR al començament de l’any 2018.

El coordinador del projecte va explicar en la seua intervenció que "la clau de tot això és la implicació de totes les parts, en especial per garantir el seu futur. Des de la Universitat d’Alacant oferim coordinació, formació i assessorament a través de la Femecv, captació de recursos o la mobilització d’institucions, però també tota la seua xarxa de seus i aules universitàries per a fer d’aquest GR una autèntica senda del coneixement i l’educació del territori i el paisatge".

Des de la Federació d’Esports de Muntanya es va insistir en la importància de la implicació dels ajuntaments per on passa el sender "en especial pel seu manteniment i recuperació, però també perquè col·laboren en el projecte" i va posar èmfasi en la possibilitat que aquests accedisquen a ajudes i subvencions per a la recuperació de les sendes.

Publicar un comentario

 
Top